Hoe verleng je de levensduur van een matras?

Hoe verleng je de levensduur van een matras? - De Matrassenloft

Een Belg slaapt gemiddeld zo’n 6 uur per nacht op zijn matras. Tijdens je slaap verlies je maar liefst 0,25 tot 2 liter vocht. Veel vocht, warme en donkere plaatsen, zijn de ideale broedplaats voor huisstofmijt en bacteriën.

Voorkom dat jouw matras de perfecte broedplaats wordt voor ongewenste bezoekers door je matras regelmatig te reinigen.

 

*Gebruik een matrasbeschermer

Een eenvoudige manier om je matras schoon te houden, is een matrasbeschermer.

De matras blijft droog omdat een waterlichte laag voorkomt dat er vocht doorheen dringt.

Het is praktisch voor mensen met een huisstofmijtallergie, omdat de overtrek machinewasbaar is op 60°C, een temperatuur die de huisstofmijt niet overleeft.

*Stofzuigen!

Het klinkt misschien een beetje gek maar neem tijdens het stofzuigen van je slaapkamer ook eens je matras onder handen…. Zo zuig je het directe vuil eruit.

*Ventileer je matras

Zet regelmatig het raam open in je slaapkamer zodat je matras goed kan luchten. Je matras zal zo goed droog blijven. Schimmels en huisstofmijt krijgen minder kans om zich te nestelen in jouw matras en je voorkomt een muffe geur.

*Vlekken verwijderen

Een druppeltje bloed, een busje frisdrank dat uitloopt, transpiratievocht… Het is heel normaal dat er soms iets op je matras gemorst wordt…

Deze vlekken verwijder je het best met een product op basis van citrus. Het middel gewoon 5min laten inweken en droog deppen met een zuiver, wit doekje.

*Stomen

Om je matrashoes helemaal bacterievrij te maken, kan je je de hoes ook stomen. De hoge temperatuur van de stoom zorgt er voor dat de bacteriën dood gaan.

Zo verminder je de broeihaard voor huisstofmijt andere bacteriën.

 


Related Posts